JUN 15 2022

Var noga när avtal ska skrivas

Etik

Att ingå ett avtal kan vara klurigt; särskilt om båda parterna inte har goda intentioner. Trots att ett muntligt avtal också är giltigt, är det generellt sätt bättre att ingå ett skriftligt avtal eftersom det är enklare att bevisa. Det viktigaste när du ingår ett avtal är hur som helst att du ser till att alla punkter finns med för att avtalet ska vara giltigt.

Lätt att bli lurad

I ett perfekt samhälle skulle du inte behöva oroa dig när det kommer till att ingå avtal. Men alla är inte så etiska som vi skulle önska. Du löper större risk att bli lurad av oseriösa aktörer om du exempelvis ingår ett avtal via telefon.

Få hjälp med dina avtal

För att minska risken att bli lurad eller ingå avtal med oseriösa aktörer; försök att endast ingå skriftliga avtal där du kan bevisa vad ni kommit överens om. Det gäller att vara noga även när du ska skriva avtal och om du inte är utbildad jurist kan du behöva hjälp med detta. Det finns hemsidor där jurister arbetar med att skräddarsy avtalet du behöver efter just din situation. Det är perfekt för dig som vill vara säker på att du får ett giltigt och juridiskt korrekt avtal; ta en titt här.